Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

iWeld ARC 160 (150A) Mini Inverteres Hegesztő

2024. szeptember 26
76
iWeld ARC 160 (150A) Mini Inverteres Hegesztő

 Az iWeld ARC 160 Általános Jellemzői


Egy kompakt, mégis erős hegesztőeszköz, amelyet hobbi barkácsolóknak és kisebb ipari feladatokra is ajánlanak. Ebben a részletes blogban megvizsgáljuk a gép teljesítményét, használhatóságát, előnyeit, és azokat az eseteket, amikor ideális megoldás lehet. Modern hegesztők közé tartozik, melynek fő célja a MMA (Manual Metal Arc) hegesztési módszer alkalmazása. Az MMA eljárás, amit kézi elektródás bevonatos ívhegesztésnek is hívnak, az egyik legelterjedtebb technológia, és ezt a módszert igyekszik könnyen hozzáférhetővé tenni. Az MMA előnye, hogy szinte bármilyen hegesztendő fémfelülethez alkalmazható, így sokféle projektben jól használható. A gép nagy előnye, hogy kompakt és könnyen hordozható, így mobil munkákra is kiválóan alkalmas, például kültéri javításokra, mezőgazdasági eszközök hegesztésére, vagy akár műhelymunkákra is. Súlya és mérete miatt egyszerűen szállítható, és könnyedén elfér szűk helyeken is, ahol egy nagyobb berendezés már nehezen kezelhető lenne.

Technológia: Inverteres Hegesztés

Az inverteres technológia forradalmasította a hegesztőgépeket, és az iWeld ARC 160 is ennek köszönheti előnyeit. Az inverterek általában kisebbek, könnyebbek és energiahatékonyabbak, mint a régebbi transzformátoros társaik. Az inverteres áramellátás sokkal gyorsabb reakcióidőt tesz lehetővé a változó hegesztési körülményekhez, ami javítja a hegesztési minőséget, és kevesebb energiát fogyaszt. Ez a tulajdonság különösen fontos a hosszabb munkafolyamatoknál, ahol az energiahatékonyság jelentősen befolyásolja az üzemeltetési költségeket. 150 amperes csúcsteljesítménnyel rendelkezik, ami elegendő teljesítményt biztosít a különböző hegesztési feladatokhoz, mint például 3,2 mm-es elektródák használatakor. Az áramerősség szabályozható, így a felhasználó könnyedén beállíthatja a kívánt áramot a hegesztendő anyag típusának és vastagságának megfelelően. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy a gép különféle anyagok hegesztésére alkalmas legyen, mint például acél, rozsdamentes acél vagy akár öntöttvas. Rendkívül sokoldalúak, és különféle munkaterületeken alkalmazhatók. Nézzük meg közelebbről, milyen előnyöket kínál ez a gép.

Az egyik legnagyobb előnye a hordozhatóság. A mindössze 3-4 kg-os súly lehetővé teszi, hogy a gépet könnyedén szállítsuk különböző munkaterületekre, akár egyetlen kézben is. Ez nagy előny azok számára, akik gyakran végeznek kültéri vagy helyszíni javításokat, ahol nincs mindig lehetőség nehéz berendezések szállítására. Az egyszerű hordozhatóság mellett a készülék kiválóan használható szűk vagy nehezen hozzáférhető helyeken, például tetőterekben, lépcsőfordulókban vagy gépjárművek alvázánál. A hagyományos hegesztőgépekkel szemben ez a modell sokkal rugalmasabb és kényelmesebb munkavégzést biztosít.

Energiahatékonyság

Az inverteres hegesztőgépek híresek energiahatékonyságukról, és az iWeld ARC 160 sem kivétel. Az áramellátása kiegyensúlyozott és energiatakarékos, így kevesebb elektromos energiát fogyaszt, mint a hagyományos, transzformátoros hegesztők. Ez különösen fontos szempont lehet hosszabb távú használatnál, amikor a rendszeres karbantartási vagy ipari projektek költségeit is figyelembe kell venni. A kisebb energiafogyasztás azonban nem megy a teljesítmény rovására. Az inverteres technológia stabil ívet biztosít, ami különösen fontos vékonyabb anyagok hegesztésekor, amikor a pontos hőkontroll elengedhetetlen. Így az energiahatékonyság egyben a hegesztés minőségére is pozitív hatással van.



Sokoldalúsága kiemelkedő. Alkalmas háztartási és ipari feladatokhoz is. Legyen szó kerítések, kapuk, fémkeretek vagy akár ipari berendezések javításáról, a gép könnyedén elbír ezekkel a feladatokkal. Az állítható áramerősség lehetővé teszi, hogy különböző anyagokat hegeszthessünk meg, az egyszerű vaslemezektől kezdve a rozsdamentes acélig. A gép különösen jól alkalmazható olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre nagyobb ipari teljesítmény, mivel a kisebb áramerősséggel és kompakt mérettel is képes magas minőségű hegesztést biztosítani. Úgy tervezték, hogy **kezdők és tapasztalt hegesztők** egyaránt könnyen használhassák. Az intuitív vezérlők lehetővé teszik az áramerősség gyors és pontos beállítását, míg a könnyen olvasható kijelző segítségével egyszerűen követhető a beállított paraméterek. Ez különösen fontos azok számára, akik nem rendelkeznek sok tapasztalattal a hegesztés terén, de mégis profi eredményeket szeretnének elérni. A karbantartás szintén egyszerű. Az inverteres technológia megbízhatóbb, mint a hagyományos transzformátorok, kevesebb alkatrész mozgásával, ami kevesebb meghibásodási pontot jelent. A gép hűtőrendszerét rendszeresen tisztítani kell, hogy elkerüljük a por és egyéb szennyeződések felhalmozódását, amelyek túlmelegedéshez vezethetnek.


Biztonság és Karbantartás

Mint minden hegesztőnél, itt is fontos a megfelelő karbantartás és a biztonsági előírások betartása. Rendszeres tisztítással és karbantartással jelentősen növelhető a gép élettartama. Biztonság és karbantartás tekintetében a megfelelő működésének biztosítása érdekében elengedhetetlen a rendszeres tisztítás és karbantartás. A hűtési rendszerét, különösen a ventilátorokat, rendszeresen tisztítani kell, hogy megakadályozzuk a por és szennyeződések felhalmozódását, amelyek túlmelegedéshez vezethetnek. Továbbá fontos, hogy mindig használjunk megfelelő védőfelszerelést (pl. hegesztőpajzs, kesztyű), és biztosítsuk a jó szellőzést a hegesztési helyszínen, hogy minimalizáljuk az ív sugárzását és a füst belégzését.


Ajánlott karbantartási lépések:

- Ventilátor tisztítása:

 A rendszeres használat során a ventilátorok porosodnak, ami túlmelegedést okozhat. A készüléket időnként érdemes kifújni vagy kompresszorral tisztítani, hogy biztosítsuk a megfelelő légáramlást.

- Csatlakozók ellenőrzése: 

A csatlakozók rendszeres ellenőrzése és tisztítása segít megelőzni a kopást és az érintkezési hibákat.

- Tartozékok karbantartása: 

Az elektróda tartó, a testkábel és a csatlakozók időszakos karbantartása szintén elengedhetetlen a hosszú élettartamhoz és a biztonságos használathoz.


A biztonsági szempontok közé tartozik a megfelelő védőfelszerelés viselése, mint például hegesztőpajzs, védőszemüveg és kesztyű, amely megvédi a hegesztőt a káros UV- és infravörös sugárzástól, valamint a forró fémfröccsenésektől. A munkaterület szellőztetése is fontos, különösen zárt térben, mivel a hegesztés során keletkező gázok és füst károsak lehetnek az egészségre.

Összegzés


Az iWeld ARC 160 (150A) inverteres hegesztő kompakt mérete, könnyű hordozhatósága és sokoldalú alkalmazhatósága miatt ideális választás mind háztartási, mind ipari feladatokhoz. A modern inverteres technológia biztosítja az energiahatékonyságot és a stabil ívvezérlést, így lehetővé teszi a magas minőségű hegesztési eredményeket különböző anyagokkal és vastagságokkal. A könnyű kezelhetőség és a hordozhatóság révén a gép kiválóan alkalmas kisebb karbantartási munkákhoz, mezőgazdasági eszközök javításához, valamint fémkapuk és kerítések javításához. A megbízhatóság és a rugalmasság jegyében lett kifejlesztve, így nemcsak a hobbihegesztők, hanem a professzionális felhasználók is könnyedén használhatják. Rendszeres karbantartással és a megfelelő biztonsági előírások betartásával hosszú élettartamú, megbízható eszközt kaphatunk.

Ez a termék különösen jó választás lehet azok számára, akik egy költséghatékony, mégis erőteljes gépet keresnek, amely alkalmas mind beltéri, mind kültéri hegesztési munkákhoz. Az energiahatékonysága, a könnyű kezelhetősége és a stabil hegesztési minősége révén kiváló ár-érték arányt képvisel, és minden olyan feladatot könnyedén ellát, amelyet egy kisebb, hordozható hegesztőgép elvárások szerint teljesíthet.

Géphez Tartozó Kiegészítők és Tartozékok

Az iWeld ARC 160-hoz kiegészítő és tartozék is elérhető, amelyek még tovább növelik a gép használhatóságát. Ilyen tartozékok közé tartoznak az elektródáfogós munkakábel és a testkábelek, továbbá egyéb védőfelszerelések  és hozanyagok/elektródák megvásárolhatók. Ezek a termékek könnyen beszerezhetők, így mindig biztosíthatjuk, hogy megfelelő eszközök állnak rendelkezésünkre a különböző hegesztési projektekhez.

Ajánlott tartozékok:

- Hegesztőpajzs: Automatikusan sötétedő pajzs, amely megvédi a szemet és az arcot az ív által kibocsátott káros sugárzástól.
- Elektródák: Különböző típusú és vastagságú elektródák a különféle anyagok hegesztéséhez.
- Védőkesztyűk: A hegesztési munka során használt védőkesztyűk biztosítják a kéz védelmét a forró fémfröccsenésektől.

Az iWeld ARC 160 könnyű hordozhatósága, rugalmassága és energiahatékonysága teszi tökéletes választássá mindazok számára, akik megbízható és erős termékre vágynak mindennapi használatra.

Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény