Menü
+36307777208 info@elektrodagroup.hu Nyitva: H-P: 8-16
+36307777208 info@elektrodagroup.hu 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 55. Nyitva: H-P: 8-16
0
Az Ön kosara üres.
Végösszeg:
0 Ft

Az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD - Beállítási lehetőségei: Előnyök és Hátrányok

2024. augusztus 26
236
Az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD - Beállítási lehetőségei: Előnyök és Hátrányok

Az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD egy sokoldalú és megbízható inverteres hegesztő, amely a modern inverteres technológiának köszönhetően számos manuálisan beállítható paramétert kínál. Ezek a manuálisan szabályozható beállítások lehetővé teszik, hogy a felhasználó pontosan az adott feladathoz igazítsa a hegesztési paramétereket, így biztosítva a legjobb eredményt. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a készülék legfontosabb beállítási funkcióit, valamint azok előnyeit és hátrányait.

1. Hegesztési áram szabályozása (Amper beállítás)

Lehetőséget biztosít a hegesztési áram manuális finomhangolására 20 és 110 Amper között. Ez a paraméter rendkívül fontos, mivel meghatározza a hegesztési ív erősségét, ami közvetlen hatással van a hegesztési varrat minőségére és a különböző anyagvastagságokhoz való alkalmazkodásra.

Előnyök:

Pontos árambeállítás lehetővé teszi, hogy a hegesztés mindig optimális legyen, függetlenül attól, hogy vékonyabb vagy vastagabb anyaggal dolgozol. A beállítási tartomány lehetővé teszi a különböző vastagságú anyagok hegesztését, legyen szó akár vékony lemezekről vagy vastagabb acél profilokról.

Hátrányok:

Kezdők számára kihívás: A helyes árambeállítás megtalálása kihívást jelenthet a kevésbé tapasztalt felhasználók számára, mivel a túl alacsony áram nem biztosít megfelelő behatolást, míg a túl magas áram túlégetheti az anyagot.


2. VRD funkció (Voltage Reduction Device)

A VRD (Voltage Reduction Device) funkció is manuálisan állítható, és célja, hogy csökkentse a hegesztőgép kimeneti feszültségét, amikor a gép nem aktív, vagyis nem hegeszt. Ez a funkció különösen fontos biztonsági szempontból, mivel minimalizálja az áramütés veszélyét, ami nedves vagy zárt helyeken végzett munka során különösen hasznos. A VRD funkció jelentősen csökkenti az áramütés veszélyét, különösen nedves környezetben vagy szűk helyeken végzett munkák során. Automatikusan aktiválódik, amikor a gép nem hegeszt, így nem igényel külön beavatkozást a felhasználó részéről. Nem minden felhasználás esetén szükséges, egyes felhasználók, akik főként száraz, biztonságos körülmények között dolgoznak, úgy érezhetik, hogy a VRD funkció kevésbé szükséges, és esetenként felesleges lehet.

3. Hot Start funkció

A Hot Start funkció célja, hogy a hegesztés kezdetén rövid időre megnöveli a hegesztési áramot, ami megkönnyíti az ívgyújtást és csökkenti az elektróda letapadásának esélyét. Ezt a funkciót is manuálisan szabályozhatod, attól függően, hogy milyen típusú munkát végzel. Könnyebb ívgyújtás, a Hot Start funkció megkönnyíti az ív begyújtását, különösen bázikus elektródák használata esetén, amelyek esetében a gyújtás néha nehézkes lehet. Kevesebb hibás varrat, a funkció csökkenti az ívgyújtási problémákból eredő hibák esélyét, ami tisztább, hibamentes hegesztést eredményez. Energiafogyasztás, a Hot Start funkció időleges áramnövekedése növelheti a gép energiafogyasztását, bár ez általában csak rövid ideig tart. Túlzott használat esetén égési hibák, ha nem megfelelően használják, a túlzott Hot Start megégetheti a hegesztési varrat kezdetét, ami esztétikai és strukturális problémákat okozhat.

4. Arc Force (ívstabilitás) beállítás

Az Arc Force funkció manuálisan szabályozza az ív erősségét és stabilitását a hegesztés közben. Ez különösen hasznos lehet vastagabb anyagok hegesztésekor, vagy amikor bázikus elektródákat használnak. Javított ívstabilitás: Az Arc Force beállítása lehetővé teszi, hogy az ív stabil maradjon, még változó távolságok esetén is, ami egyenletesebb hegesztési varratot eredményez. Kevésbé tapadós elektróda: A megfelelő Arc Force beállítás segít megelőzni az elektróda letapadását, ami zökkenőmentesebb munkát tesz lehetővé. A túlzott íverő: Ha túl magasra van állítva, az Arc Force túlságosan erőteljes ívet eredményezhet, ami a varrat minőségének rovására mehet, mivel mélyebb behatolást okozhat, ami nem mindig kívánatos. Nehéz megtalálni az optimális beállítást, a megfelelő Arc Force beállítás megtalálása időbe telhet, különösen különböző típusú elektródák és anyagok esetén.


5. Anti-Stick funkció

Az Anti-Stick funkció is manuálisan beállítható és automatikusan lecsökkenti az áramot, ha az elektróda letapad a munkadarabra, ezzel megkönnyítve az elektróda eltávolítását anélkül, hogy túlmelegedne vagy megsérülne. Könnyebb elektróda eltávolítás: Az Anti-Stick funkció jelentősen megkönnyíti az elektróda eltávolítását, ha letapadt, ezáltal időt és frusztrációt takarít meg. Kevesebb elektróda törés: A funkció csökkenti az elektródák törésének esélyét, ami különösen hasznos kezdők számára. Nem minden anyaghoz szükséges: Bizonyos esetekben, például könnyen hegeszthető anyagok vagy rutinos felhasználók esetén, az Anti-Stick funkció kevésbé szükséges lehet. Kisebb hatékonyság vastagabb elektródáknál: A funkció előnye kevésbé érezhető, ha vastagabb, nehezen letapadó elektródákat használunk.

Mit tegyünk, ha túl sok a beállítás?

Bár az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD manuális beállítási lehetőségei kiválóan alkalmasak a precíz, professzionális hegesztéshez, nem mindenki számára ideálisak. Ha úgy érzed, hogy a sok beállítási lehetőség túl bonyolult vagy időigényes lehet számodra, érdemes megfontolni egy olyan hegesztőgép beszerzését, amely automatikusan állítja be ezeket a funkciókat.

Egy kiváló alternatíva lehet a MATEWELD Hungary Buffalo Power Super Mini 120 Inverteres Hegesztő. Ez a gép ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD, azonban ezeket a beállításokat automatikusan végzi, így a felhasználónak kevesebb dolga van a paraméterek finomhangolásával. Egyszerűbb használat: Az automatikus beállítások lehetővé teszik, hogy gyorsabban és egyszerűbben kezdj hozzá a munkához, anélkül, hogy aggódnod kellene a megfelelő paraméterek beállítása miatt. Kevesebb hibalehetőség: Az automatikus funkciók csökkentik az emberi hiba lehetőségét, így kevesebb esély van arra, hogy a rosszul beállított paraméterek rontják el a hegesztés minőségét. Kevesebb kontroll: Az automatikus beállítások hátránya, hogy kevesebb kontrollt biztosítanak a felhasználónak a hegesztési folyamat felett, ami bizonyos speciális esetekben lehet hátrány csak.


Összefoglalva, az iWeld Gorilla MicroForce 120 VRD tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretnék teljesen irányításuk alatt tartani a hegesztési folyamatot és a legjobb eredményre törekednek. Ugyanakkor, ha inkább egy könnyebben kezelhető, automatikus beállításokkal rendelkező gépet keresel, a MATEWELD Hungary Buffalo Power Super Mini 120 Inverteres Hegesztő ideális megoldás lehet számodra. [Bővebben itt]

Címkék
Rendszeres akciók, különleges ajánlatok
Akár 25-50% kedvezmény